PIECZONY GREJPFRUT z bakaliami

by dietolog

Przetestowane dzisiaj – świetne na przekąskę, łatwo się robi i zaskakuje zarówno wyglądem jak i smakiem. Grapefruit z piekarnika? Powiecie, że szalony pomysł, ale jaki był smaczny 🙂

PIECZONY GREJPFRUT z bakaliami

Składniki na 1 porcję:
niewielki grejpfrut (ok. 200g)
łyżka żurawiny suszonej (15g)
łyżka siekanych orzechów włoskich (10g)
łyżeczka miodu (15g)

Grejpfruta obrać ostrym nożem, dokładnie usuwając albedo (białą skórkę). Od góry wyciąć otwór w kształcie stożka. Grejpfruta oprószyć cynamonem, napełnić żurawiną, orzechami i polać miodem.

Piec 15 minut w 180ºC. Bardzo smaczny na ciepło.

1 porcja to ok. 225kcal, 3g białka, 40g węglowodanów i 6g tłuszczu



SMACZNEGO!

You may also like

1 komentarz

Justyna Bąk 22 maja, 2013 - 5:18 pm

ciekawy pomysł, tego jeszcze nie jadłam:)

Odpowiedz

Zostaw komentarz