DŻEM POMIDOROWY

by dietolog
Mój dzisiejszy post będzie nietypowy. Pewnie jak większość młodych mam, jestem zapracowana i zabiegana, czasem (albo i częściej) roztargniona. Chciałam się szybciutko z Wami podzielić dżemem, który przygotowałam na piknik w przedszkolu mojej córy – spróbujecie?

Co prawda użyłam cukru, bo nie miałam ksylitolu, gdybym znalazła na półce, to pewnie bym go chętniej użyła. Nie miałam czasu nawet na zdjęcia, bo musiałam gonić z tym dżemem do przedszkola, ale w biegu zdążyłam zjeść kanapkę. Naprawdę wyborny!

Może wkrótce zrobię go jeszcze raz, to lepiej go obfotografuję, ale sezon pomidorowy się kończy i gdyby ktoś chciał taki dżem zrobić, to niech korzysta z przepisu póki pomidorów w bród!

 

You may also like

5 komentarzy

TopTur 28 września, 2015 - 8:04 am

Wygląda bardzo smacznie:-)

Odpowiedz
shenti 30 września, 2015 - 1:25 pm

Dżem pomidorowy – no to prawie jak ketchup – przepis zapowiada sie smakowicie!

Odpowiedz
dietolog angelina ziembinska
dietolog 30 września, 2015 - 1:33 pm

Zdziwisz się, smak zdecydowanie słodki i nie przypominający ketchupu 🙂

Odpowiedz
Justyna 14 października, 2015 - 7:14 am

Zgadza się, nie jest to ketchup i warto poświęcić chwilę żeby go zrobić.

Odpowiedz
Iga 22 czerwca, 2017 - 7:34 pm

Wygląda i smakuje przecudownie!

Odpowiedz

Zostaw komentarz