KONKURS „Jaki jest Twój sposób na TŁUSZCZ?”

by dietolog
konkurs
Szybki konkurs dla moich obserwatorów z fajnymi nagrodami. Odpowiedz na dwa proste pytania i wygraj silikonowe akcesoria do redukcji tłuszczu w potrawach.

Jestem bardzo ciekawa czy macie jakieś patenty na ograniczanie tłuszczu w potrawach. Jeśli oglądaliście moje dotychczasowe filmiki na YouTube Angie Gotuje, mogliście zauważyć, że do smarowania naczynia żaroodpornego używam silikonowego pędzelka.  To jeden z moich sposobów na ograniczenie ilości tłuszczu w potrawach. Podzielcie się Waszymi i wygrajcie:

  • matę silikonową do pieczenia ze specjalnymi wypustkami służącymi do redukcji tłuszczu
  • silikonowy pędzelek do smarowania

Dwa takie zestawy powędrują do dwóch osób, które spełnią warunki zabawy i zostaną wybrane przez Komisję Konkursową.

Co należy zrobić?
  1. Lubić Dietologa i wyrazić to poprzez subskrybcję kanału YouTube Dietolog.
  2. Odpowiedzieć na dwa pytania:
    Pytanie zamknięte: Ile czasu moczę migdały zanim ściągnę z nich skórkę przed zmieleniem w młynku do kawy? – podpowiedzi szukajcie w filmiku tarta migdałowa ze śliwkami
    Pytanie otwarte: Jaki jest Twój sposób na ograniczanie ilości tłuszczu w potrawach?
  3. Odpowiedzi na pytania, wraz z własną nazwą użytkownika w serwisie YT, wysłać na adres dietologeu@gmail.com, wpisując w tytule wiadomości „Mój sposób na tłuszcz – konkurs”.

Zabawa trwa do 10.10.2017r. do końca dnia. Wyniki ogłoszę do końca tygodnia.

 

REGULAMIN

  1. Organizatorem jest Angelina Ziembińska, autorka bloga Dietolog.
  2. W konkursie może wziąć udział każdy, kto jest obserwatorem kanału Youtube Dietolog i poprawnie wykona zadanie konkursowe.
  3. Zadanie konkursowe polega na odpowiedzi na 2 pytania, pierwsze pytanie zamknięte: Ile czasu moczę migdały zanim ściągnę z nich skórkę przed zmieleniem w młynku do kawy? oraz na pytanie otwarte: Jaki jest Twój sposób na ograniczanie ilości tłuszczu w potrawach? i przesłaniu odpowiedzi na pytania wraz ze swoją nazwą użytkownika obserwującego kanał youtube na adres dietologeu@gmail.com w wiadomości o tytule „Mój sposób na tłuszcz – Konkurs”.
  4. Zabawa trwa od 04.10.2017 do 10.10.2017
  5. Nagrodami są dwa zestawy złożone z silikonowych akcesoriów – maty silikonowej do pieczenia ze specjalnymi wypustkami służącymi do redukcji tłuszczu (w kolorze czarnym) i silikonowego pędzelka do smarowania (w kolorze pistacjowym lub zielonym przydzielonym losowo)
  6. Rozwiązanie konkursu nastąpi do końca tygodnia, w którym upływa termin zgłoszeń (ogłoszenie wyników max. do 15.10.2017r). Wpis zostanie zaktualizowany o wyniki zabawy.
  7. Dwie osoby wybrane przez Komisję Konkursową (złożonej ze mnie i mojego męża) zostaną poinformowane o wygranej drogą mailową (oraz we wpisie). Następnie czekam tydzień (7 dni) na odesłanie adresu do wysyłki i wysyłam nagrody (pocztą) do końca miesiąca (31.10.2017). Nagród nie wysyłam za granicę. Dane osobowe (imię, nazwisko, adres) przetwarzane będą w celu komunikacji z Uczestnikami oraz w celu przekazania nagród  i ogłoszenia wyników Konkursu. Dane osobowe mogą być również przetwarzane na podstawie i w zakresie wynikającym z obowiązujących przepisów prawa.
  8. Decyzja Komisji Konkursowej jest subiektywna i jest nieodwołalna.
  9. W sprawach nie dających się przewidzieć i nieuregulowanych niniejszym Regulaminem decyduje Organizator.

 

___________________________________________________________________

WYNIKI!

Bardzo dziękuję za wiadomości, które od Was otrzymałam. Jeśli chcecie się dowiedzieć ile czasu moczę migdały przed zmieleniem, zachęcam do oglądnięcia tego filmiku na moim kanale – przy okazji wciśnijcie subskrybcję i dzwoneczek, żeby nie ominęły Was żadne nowości.

Julia i Tomek otrzymali już wiadomości e-mail z informacją o wygranej i z prośbą o przesłanie adresu korespondencyjnego. Serdecznie im gratuluję! A jakie są ich sposoby na ograniczanie ilości tłuszczu?

Julia: „Moim ulubionym sposobem jest używanie gofrownicy zamiast patelni z dużą ilością tłuszczu. W gofrownicy tak samo dobrze wyjdą wszelkie placki (np. ziemniaczane), a ich wartość kaloryczna zmniejszy się parokrotnie. Ponadto wszystko co wychodzi z gofrownicy jest bardziej chrupiące a przez to jeszcze bardziej smaczne!”

Tomek: „Zwracam uwagę na jakość tłuszczu, bo jest to niezbędny składnik naszej diety – staram się unikać nasyconych tłuszczy pochodzenia zwierzęcego czy tłuszczy typu trans, a preferuję zdrowe tłuszcze roślinne. Do sałatek dodaję dobrej jakości oliwę z pierwszego tłoczenia, do smażenia (bo czasem coś smażę) olej rzepakowy lub oliwę rafinowaną. Stawiam na wybór odpowiedniego produktu do odpowiedniej techniki kulinarnej.”

Dziękuję za wszystkie wiadomości!!! Do następnej zabawy!

You may also like

Zostaw komentarz