Szybki konkurs dla moich obserwatorów z fajnymi nagrodami. Odpowiedz na dwa proste pytania i wygraj silikonowe akcesoria do redukcji tłuszczu w potrawach.

Jestem bardzo ciekawa czy macie jakieś patenty na ograniczanie tłuszczu w potrawach. Jeśli oglądaliście moje dotychczasowe filmiki na YouTube Angie Gotuje, mogliście zauważyć, że do smarowania naczynia żaroodpornego używam silikonowego pędzelka.  To jeden z moich sposobów na ograniczenie ilości tłuszczu w potrawach. Podzielcie się Waszymi i wygrajcie:

  • matę silikonową do pieczenia ze specjalnymi wypustkami służącymi do redukcji tłuszczu
  • silikonowy pędzelek do smarowania

Dwa takie zestawy powędrują do dwóch osób, które spełnią warunki zabawy i zostaną wybrane przez Komisję Konkursową.

Co należy zrobić?
  1. Lubić Dietologa i wyrazić to poprzez subskrybcję kanału YouTube Dietolog.
  2. Odpowiedzieć na dwa pytania:
    Pytanie zamknięte: Ile czasu moczę migdały zanim ściągnę z nich skórkę przed zmieleniem w młynku do kawy? – podpowiedzi szukajcie w filmiku tarta migdałowa ze śliwkami
    Pytanie otwarte: Jaki jest Twój sposób na ograniczanie ilości tłuszczu w potrawach?
  3. Odpowiedzi na pytania, wraz z własną nazwą użytkownika w serwisie YT, wysłać na adres dietologeu@gmail.com, wpisując w tytule wiadomości „Mój sposób na tłuszcz – konkurs”.

Zabawa trwa do 10.10.2017r. do końca dnia. Wyniki ogłoszę do końca tygodnia.

 

REGULAMIN

  1. Organizatorem jest Angelina Ziembińska, autorka bloga Dietolog.
  2. W konkursie może wziąć udział każdy, kto jest obserwatorem kanału Youtube Dietolog i poprawnie wykona zadanie konkursowe.
  3. Zadanie konkursowe polega na odpowiedzi na 2 pytania, pierwsze pytanie zamknięte: Ile czasu moczę migdały zanim ściągnę z nich skórkę przed zmieleniem w młynku do kawy? oraz na pytanie otwarte: Jaki jest Twój sposób na ograniczanie ilości tłuszczu w potrawach? i przesłaniu odpowiedzi na pytania wraz ze swoją nazwą użytkownika obserwującego kanał youtube na adres dietologeu@gmail.com w wiadomości o tytule „Mój sposób na tłuszcz – Konkurs”.
  4. Zabawa trwa od 04.10.2017 do 10.10.2017
  5. Nagrodami są dwa zestawy złożone z silikonowych akcesoriów – maty silikonowej do pieczenia ze specjalnymi wypustkami służącymi do redukcji tłuszczu (w kolorze czarnym) i silikonowego pędzelka do smarowania (w kolorze pistacjowym lub zielonym przydzielonym losowo)
  6. Rozwiązanie konkursu nastąpi do końca tygodnia, w którym upływa termin zgłoszeń (ogłoszenie wyników max. do 15.10.2017r). Wpis zostanie zaktualizowany o wyniki zabawy.
  7. Dwie osoby wybrane przez Komisję Konkursową (złożonej ze mnie i mojego męża) zostaną poinformowane o wygranej drogą mailową (oraz we wpisie). Następnie czekam tydzień (7 dni) na odesłanie adresu do wysyłki i wysyłam nagrody (pocztą) do końca miesiąca (31.10.2017). Nagród nie wysyłam za granicę. Dane osobowe (imię, nazwisko, adres) przetwarzane będą w celu komunikacji z Uczestnikami oraz w celu przekazania nagród  i ogłoszenia wyników Konkursu. Dane osobowe mogą być również przetwarzane na podstawie i w zakresie wynikającym z obowiązujących przepisów prawa.
  8. Decyzja Komisji Konkursowej jest subiektywna i jest nieodwołalna.
  9. W sprawach nie dających się przewidzieć i nieuregulowanych niniejszym Regulaminem decyduje Organizator.

 

___________________________________________________________________

WYNIKI!

Bardzo dziękuję za wiadomości, które od Was otrzymałam. Jeśli chcecie się dowiedzieć ile czasu moczę migdały przed zmieleniem, zachęcam do oglądnięcia tego filmiku na moim kanale – przy okazji wciśnijcie subskrybcję i dzwoneczek, żeby nie ominęły Was żadne nowości.

Julia i Tomek otrzymali już wiadomości e-mail z informacją o wygranej i z prośbą o przesłanie adresu korespondencyjnego. Serdecznie im gratuluję! A jakie są ich sposoby na ograniczanie ilości tłuszczu?

Julia: „Moim ulubionym sposobem jest używanie gofrownicy zamiast patelni z dużą ilością tłuszczu. W gofrownicy tak samo dobrze wyjdą wszelkie placki (np. ziemniaczane), a ich wartość kaloryczna zmniejszy się parokrotnie. Ponadto wszystko co wychodzi z gofrownicy jest bardziej chrupiące a przez to jeszcze bardziej smaczne!”

Tomek: „Zwracam uwagę na jakość tłuszczu, bo jest to niezbędny składnik naszej diety – staram się unikać nasyconych tłuszczy pochodzenia zwierzęcego czy tłuszczy typu trans, a preferuję zdrowe tłuszcze roślinne. Do sałatek dodaję dobrej jakości oliwę z pierwszego tłoczenia, do smażenia (bo czasem coś smażę) olej rzepakowy lub oliwę rafinowaną. Stawiam na wybór odpowiedniego produktu do odpowiedniej techniki kulinarnej.”

Dziękuję za wszystkie wiadomości!!! Do następnej zabawy!