PAROWANE ROLADKI DROBIOWE Z MOZZARELLĄ I SZPINAKIEM

by dietolog

Kto powiedział, że „dietetyczne” jedzenie musi być nudne i niesmaczne? Udowodnię, że można zjeść smacznie i jednocześnie nisko-kalorycznie. Dziś przedstawię danie, którego przygotowanie jest banalnie proste, jednocześnie efektowne i do tego dietetyczne. Co powiecie na:

PAROWANE ROLADKI KURCZAKOWE Z MOZZARELLĄ I SZPINAKIEM

Składniki na 2 porcje:
2 piersi kurczaka (po ok. 150g)
1/2 kulki mozzarelli
garść szpinaku (ok. 50g)
sól, pieprz, czosnek granulowany

Piersi kurczaka pokroić na 3 części każdą i rozbić na podłużne paski. Doprawić solą i pieprzem. Z jednej strony posypać czosnkiem. Rozłożyć na rozbitej piersi liście szpinaku, na jednym końcu położyć mozzarellę i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Parować ok. 30 minut. Pyszne i gotowe!

Porcja zawiera ok. 220kcal, węglowodany: 0,5g, białko: 37g, tłuszcze: 7g

Pyszne z sałatką np. szpinakową, ziemniaczkiem z wody, albo parowaną cukinią. 100g cukinii to tylko 16 kcal!

SMACZNEGO!

 

 

You may also like

Zostaw komentarz