PIECZONE SERDUSZKA – CEBULOWE LOVE

by dietolog

Dziś Walentynki. Wyraź swoje uczucie w nietypowy sposób i traf „przez żołądek do serca”:

Jeśli masz mało czasu, to takie śniadanie jest wręcz idealne. Potrzebujesz tylko chwili i :

ciasta francuskiego
czerwonej cebuli

foremek do wykrawania kształtów (najlepiej serduszek)

Wykrój pożądaną ilość serduszek z ciasta francuskiego. Cebulę obierz i pokrój na taką samą ilość plasterków co wykrojonych wcześniej serduszek. Ułóż serduszka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym połóż krążek cebulki. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 170 stopni.

Jedno serduszko to ok. 48kcal, białko 1g, węglowodany 4g, tłuszcze 3g.

Wygląda apetycznie i iście walentynkowo. Dla tych co nie dbają o figurę, można pod cebulkę włożyć żółty serek (ale to podnosi kaloryczność dania). Przystroić ulubionymi ziołami (u mnie bazylia).

SMACZNEGO!

You may also like

5 komentarzy

Justyna Bąk 14 lutego, 2013 - 9:06 am

ale fajny pomysł:)wygląda świetnie:)

Odpowiedz
Anonimowy 14 lutego, 2013 - 9:41 am

wygląda super. już wymyśliłam dietetyczne dipy na bazie jogurtu do nich. fajnie też wkroić plaster pomidora ( nie o tej porze roku niestety bo sa bez smaku) oraz cukinii. można na wierzch położyć plaster mozarelli ( zrobić takie pawie oczko 🙂 )

Odpowiedz
Luka Li 14 lutego, 2013 - 3:53 pm

super pomysł!

Odpowiedz
KUCHARNIA, Anna-Maria 14 lutego, 2013 - 5:45 pm

Ślicznie wyglądają!
Pozdrawiam:)

Odpowiedz
better-choice 14 lutego, 2013 - 9:18 pm

Dla fanów cebuli idealne 😀

Odpowiedz

Zostaw komentarz