Dziś Walentynki. Wyraź swoje uczucie w nietypowy sposób i traf „przez żołądek do serca”:
Jeśli masz mało czasu, to takie śniadanie jest wręcz idealne. Potrzebujesz tylko chwili i :
ciasta francuskiego
czerwonej cebuli
foremek do wykrawania kształtów (najlepiej serduszek)
Wykrój pożądaną ilość serduszek z ciasta francuskiego. Cebulę obierz i pokrój na taką samą ilość plasterków co wykrojonych wcześniej serduszek. Ułóż serduszka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym połóż krążek cebulki. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Jedno serduszko to ok. 48kcal, białko 1g, węglowodany 4g, tłuszcze 3g.
Wygląda apetycznie i iście walentynkowo. Dla tych co nie dbają o figurę, można pod cebulkę włożyć żółty serek (ale to podnosi kaloryczność dania). Przystroić ulubionymi ziołami (u mnie bazylia).
SMACZNEGO!
5 komentarzy
ale fajny pomysł:)wygląda świetnie:)
wygląda super. już wymyśliłam dietetyczne dipy na bazie jogurtu do nich. fajnie też wkroić plaster pomidora ( nie o tej porze roku niestety bo sa bez smaku) oraz cukinii. można na wierzch położyć plaster mozarelli ( zrobić takie pawie oczko 🙂 )
super pomysł!
Ślicznie wyglądają!
Pozdrawiam:)
Dla fanów cebuli idealne 😀