Przetestowane dzisiaj – świetne na przekąskę, łatwo się robi i zaskakuje zarówno wyglądem jak i smakiem. Grapefruit z piekarnika? Powiecie, że szalony pomysł, ale jaki był smaczny 🙂
PIECZONY GREJPFRUT z bakaliami
Składniki na 1 porcję:
niewielki grejpfrut (ok. 200g)
łyżka żurawiny suszonej (15g)
łyżka siekanych orzechów włoskich (10g)
łyżeczka miodu (15g)
Grejpfruta obrać ostrym nożem, dokładnie usuwając albedo (białą skórkę). Od góry wyciąć otwór w kształcie stożka. Grejpfruta oprószyć cynamonem, napełnić żurawiną, orzechami i polać miodem.
Piec 15 minut w 180ºC. Bardzo smaczny na ciepło.
1 porcja to ok. 225kcal, 3g białka, 40g węglowodanów i 6g tłuszczu
SMACZNEGO!
1 komentarz
ciekawy pomysł, tego jeszcze nie jadłam:)