Miałam zostawić to na przyszły tydzień, ale stwierdziłam, że szparagi skończą się tak szybko jak się zaczęły i możecie nie zdążyć spróbować. Dlatego dzisiaj na moim blogu znów goszczą szparagi. Tym razem otulone półkruchym razowym ciastem, mogące pojawić się na talerzu jako odrębne danie, albo jako dodatek. Zanim powiecie „nie lubię szparagów”, najpierw ich skosztujcie – bardzo dużo ostatnio spotykam osób, które twierdzą, że nie lubią szparagów, a gdy zapytam ich czy jedli, okazuje się że raz albo wcale. Szparagi to naprawdę wspaniałe warzywo, wystarczy je tylko umiejętnie przygotować – podobnie zresztą jak szpinak, niedoprawiony jest niesmaczny.
Najsmaczniejsze są młodziutkie szparagi, jednak czasem można dostać tylko grubaśne szparagowe paluchy, które nie zachęcają do gotowania, parowania czy grillowania. Polecam zatem obtoczyć je ciastem i upiec.
sól
10 komentarzy
pycha:) świetny pomysł:)
:]
dzisiaj zakochałam się w szparagach 😀 takiej wersji chętnie bym spróbowała!
Szparagi są świetne, szkoda tylko że sezon tak szybko mija. Korzystaj zanim się skończą 🙂
Fajne te szparagi, a jaki fajny blog. Dodaję do ulubionych 🙂
Dzięki, zapraszam do zaglądania 🙂
Super napewno mi się przyda !
Obserwujemy ? Czekam na odpowiedź ; )
Obserwujemy 🙂
ciekawe czy szparagi można wrzucić na grilla 😉 zapraszam po przepisy na warzywa z rusztu http://www.zgrilla.pl/category/warzywa-z-grilla/
Szparagi z grilla są przepyszne (twardawe, tak jakby al dente), jeśli lubisz grillowane dania, koniecznie spróbuj (i to szybko, zanim szparagi się skończą). Pozdrawiam 🙂